top of page

UNITATE PROTEJATĂ AUTORIZATĂ

Ai peste 50 angajati ? Deoarece suntem o unitate protejata autorizata, poti deduce serviciile noastre din impozitul pe care il datorezi la stat daca nu indeplinesti procentul de 4% de persoane cu handicap printre angajatii tai. 

 

Iata un exemplu : o companie are 100 de angajați.

4% din numărul angajaților = 4 posturi destinate persoanelor cu handicap

sau, in lipsa acestora, Taxa datorata Fondului de handicap este echivalenta a 4 salarii minime brute :
4 posturi x 2.550 lei (din ianuarie 2022) = 10.200 lei / luna

 

Compania poate utiliza jumătate din această sumă pentru a achiziționa serviciile noastre (5.100 lei/lună), noi fiind o unitate protejata, iar cealaltă jumătate o va achita către bugetul de stat. 

 

Cum ar fi sa economisesti 5100 lei/luna, si totodata sa beneficiezi de servicii de curatenie de top ?

 

Un pic de legislatie...

Legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, Legea 448/2006 rep.2008 Art. 78. (…)

(2) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

(3) Autoritățile și instituțiile publice, precum și persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru una dintre următoarele obligații:

a) să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;

b) să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse și/sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

bottom of page